En Güncel Flashlar

Kişisel Portföy Sitesi TemplatesiKişisel Portföy Sitesi TemplatesiKişisel, kendinize özel yapacağınız sitelerinizde gayet işe yarayacaktır. Hangi sektör olursa olsun, her sektöre uyum sağlayabilecek bit templatedir....

İncele

Adobe Flash Player Versiyon 10 YükleAdobe flash player ailesine yeni bir kalite daha kattı. Adobe flash player 10...

İncele

Home Refinance LoanOto Galeri İçin Flash Templateler - Tm 15522 İndir Oto galerileri için güzel, basit bir flash site templatesidir. Özellikle sıfır araç satışı yapan firmalar için gayet uygun olabilecek bir templatededir....

İncele

Flash Patlama Ses Efektleri 55 adetFlash dökümanlarınızda kullanabileceğiniz çeşit çeşit ses dosyalarını bulabileceksiniz...

İncele

Flash AS3 DersleriActionScript 3.0 ile ilgili öğrenmek istediğiniz herşey blogumuzda...

İncele

Rss

Buton-Menü-Klavye Girdileri

Gönderen graficihad | Etiketler: buton, buton yapımı, Buton-Menü-Klavye Girdileri, flash animasyonlar, flash buton, flash buton yapımı, flash girdi yönetimi, flash girdiler, flash menüler, flash popup menü, klavye girdi | Posted on 25 Mart 2009 Çarşamba

Bu bölümde bahsedilecek konuları şu ana başlıklar altında toplayabiliriz:

1- Basit butonlar

2- Komplike ve animasyonlu butonlar

3- Butonlara tween uygulaması

4- Pop-up menü ( Çekme menüsü ) oluşturma

5- Buton izleme seçenekleri

6- Klavye girdi olayları

7- Buton over alanına film klibi ekleyerek animasyonlu buton oluşturma

Butonlar sadece başka bir sayfaya yönlendirme amacıyla kullanılmazlar. Film klip leri içinde actionscriptlerle beraber kullanıldığında çok çarpıcı sonuçlar elde edilir. Bu amaçla gizli butonlar sıklıkla tercih edilir.

Gizli butonlarda up, over, down alanları boş bırakılıp sadece hit bölgesine dolgu içeren bir alan eklenir. Flash`ta bu buton sahneye sürüklendiğinde açık mavi renkte gözlenir.Filmi browser`da açıldığında ise hiçbir imaj görülmez, fakat mouse ile üzerine gelindiğinde el imajı ortaya çıkar.Bu butona eklenen tüm komutlar kusursuz olarak çalışır.

Uygulamalar:

Örnek 1

Basit bir buton örneği. Butonu oluşturmak için 3 katman kullanılmıştır. Alttaki katman gölge efekti , sonraki butonun genel görüntüsü, en üst katman ise yazı için hazırlanmıştır.

Amaç, imleçle tıklandığında butonun bir basılma efektini vermesidir

Örnek 2 Görünüm ve Açıklamalar Download

Animasyonlu buton örneği. Animasyonlu butonu, hazırladığınız veya elinizde mevcut bir animasyonu buton düzenleme modunda up, over, down alanlarına ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Bu örnekte ise tamamen tersi bir yöntem kullanılmıştır.Önce sahnede butonun görmek istediğiniz grafik şeklini çizip sonra bu grafiği parçalayarak buton ve animasyonlar oluşturacaksınız.
* Flash8 derslerindeki örneğin aynısıdır.

Örnek 3 Görünüm ve Açıklamalar Download

Butona tween uygulanmasına ait bir örnek. Buton da bir sembol olduğundan motion tween uygulamak mümkündür. Uygun animasyonlar seçilirse güzel efektler yaratabilirsiniz..

Örnek 4 Görünüm ve Açıklamalar Download

Flash`ın temel özelliklerini kullanarak hazırlanan bir menü örneği

Örnek 5 Görünüm ve Açıklamalar Download

Bir buton seçilip properties paneline bakıldığında 2 tür buton izleme seçeneğinin olduğu görülecektir.İlki ve varsayılan olan "Track as Button" en sık kullanılanıdır ve klasik buton hareketleri için tek seçenektir. "Track as Menu Item" ise yeni kullanıcılar tarafından pek bilinmeyen bir seçenektir. Karmaşık çekme menülerinin hazırlanmasında sık kullanılırlar.Cs3 versiyonunda track as menu özelliğini çalıştırmak mümkün olmamıştır. Bu muhtemel bir bug olarak yorumlanmıştır.

Örnek 6 Görünüm ve Açıklamalar Download

Hazırlanan basit bir keypress filmi. Amaç fare kullanmadan bir sonraki frame`e klavye yoluyla atlamak. Swf dosyasını açtıktan sonra klavyedeki "d" tuşuna bastığınızda bir sonraki frame`deki görüntü ortaya çıkacaktır. Swf dosyasında bu mümkündür ama bir html sayfası açmışsanız bu fonksiyonun çalışması için bir kez sahneye tıklamalı sonra "d" harfine basılmalıdır.

Örnek 7 Görünüm ve Açıklamalar Download

Animasyonlu buton hazırlamanın en basit yöntemi buton over alanına istediğiniz bir film klibini yerleştirmektir. Animasyon sadece over alanında etkili olduğundan ancak fare ile buton üzerine geldiğinizde çalışır. basit çalışmalarda oldukça etkili bir yöntemdir.
* Flash8 derslerindeki örneğin aynısıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Flash Template Download